Wie zijn wij?

Janneke Verberne-Donker en Eline Groenendijk zijn de vinologen van de Wijnroute Amersfoort. Beiden koppelen zij hun passie voor wijn en spijs en hun interesse voor de historie van Amersfoort aan creatief ondernemerschap. Als initiatiefnemers van de wijnroute heten ze U van harte welkom. 

Janneke Verberne is Register Vinoloog. “In september 1975 ging ik voor de eerste keer druiven plukken in Saint-Christophe des Bardes,  even ten oosten van Saint- Emilion in Frankrijk. Het was liefde op het eerste gezicht”. En hoewel er veel veranderd is in de mondiale wijnwereld, is mijn liefde voor wijn sindsdien alleen maar toegenomen.

Eline Groenendijk, ook Register Vinoloog, heeft enorm veel passie en kennis van wijn en wijn-spijs combinaties. Haar motto is: “Mijn passie is ú te laten ervaren hoe mooi wijn is en op hoeveel momenten wijn een bijdrage kan leveren aan een geluksgevoel van uzelf en anderen”. U hoort er alles over bij de Wijnroute! Eline verzorgt op aanvraag ook wijnproeverijen, masterclasses, wijn/spijs bijeenkomsten en wijncursussen op locatie (www.winelines.nl).

Janneke Verberne-Donker
Janneke Verberne-Donker
Eline Groenendijk